
چهل سالگی اپل، فرازها و فرودها؛ (قسمت پنجم)
سربلندی، عطش سیری ناپذیر برای اتصالات شبکهی بهتر؛
پیشتر، شرکت اپل با فراهم آوردن امکان دسترسی به قابلیتهایی مانند AppleTalk، LocalTalk و درگاه اترنت که مجلهی تایم وجود آن را بر روی اولین مکبوک طراحی شده در سال ۱۹۹۹ میلادی برای کاربران خانگی غیر ضروری میدانست، نشان داده بود که به برقراری ارتباطات درون و برونشبکهای اهمیت خاصی میدهد و در این حوزه، کاربران خود را تنها نخواهد گذاشت. امروزه تلاشهای شبکهمدار مهندسان اپل باعث شده است تا مخاطبان محصولات این شرکت، بدون نیاز به دانش فنی خاصی و یا تهیهی ابزارهای گرانقیمت، دستگاههای مختلف خود را با یکدیگر و به دنیای اینترنت متصل نمایند و به مدد قابلیتهایی مانند AirDrop دیگر چندان دغدغهی سیم و کابل را برای این منظور نیز، نداشته باشند.
عادت غیر معمول پوشیدن بلوزهای یقهاسکی؛
هر فردی بد نیست که سبک و تیپ مخصوص به خودش را داشته باشد. اما تأکید استیو جابز -با وسواسی که به جذابیتهای بصری محصولات طراحی شده در اپل داشت- بر روی پوشیدن بلوزهای یقهاسکی، اندکی عجیب و پرسش برانگیز است.
استیو جابز که پوشیدن یقهاسکیهای معروف سیاهرنگ خود را در دههی ۸۰ میلادی شروع کرده بود، حتی در تمام دورانی که با بیماری توانفرسای سرطان مبارزه میکرد نیز حاضر نشد تا این پوشش خاص را کنار بگذارد و همیشه با همین یونیفرم آشنا بر روی صحنهی رخدادهای شرکت اپل ظاهر میشد و در همین جامهی نه چندان مُد روز بود که برخی از مهمترین نوآوریهای دنیای فناوری را به علاقهمندان معرفی کرد.
سبک خاص جابز، بعدها ستارگان هالیوودی را نیز مجبور کرد تا در فیلمهایی که از زندگی مدیر پیشین شرکت اپل ساخته میشدند، بخت خود را برای درخشش در نقشی که شرط ایفای آن به تن کردن بلوز یقهاسکی است، بر روی پردهی نقرهای بیازمایند.
سربلندی، پخش آگهی معروف تلویزیونی Superbowl در سال ۱۹۸۴ میلادی؛
بسیاری معتقدند که اپلیها به همان اندازه که توانایی تولید محصولات ممتاز و متفاوت را دارند، قادر هستند تا محصولات تازهی خود را در بازار و به علاقهمندان و مشتریان معرفی کنند.
آگهی تلویزیونی که در سال ۱۹۸۴ میلادی برای بینندگان مسابقهی Suoerbowl پخش شد، مصداق بارزی برای این مدعاست که اپلیها در معرفی محصول نیز به اندازهی طراحی آن خلاقیت دارند و نه تنها قوانین طراحی را در بازار با محصول جدید خود تغییر میدهند، بلکه با هر محصول تازه راه و رسم جدیدی را نیز برای معرفی محصول به خُبرگان بازاریابی میآموزند.
سرافکندگی، عرضهی صفحهی نمایش Sapphire در سال ۲۰۱۴ میلادی؛
قرار بود سال ۲۰۱۴ میلادی، به تاریخی به یادماندی برای رونمایی و به کارگیری صفحههای نمایش Sapphire تبدیل شود، اما وقایع این سال، مسیر دیگری را برای تاریخ فناوری رقم زدند. شاید یکی از تلخترین این اتفاقات، ورشکستگی GT به عنوان شریک اپل در این راه بود که دست آخر نتوانست به تقاضای پر شمار اپل برای تولید صفحههای نمایش Sapphire با قیمت توافق شده ادامه دهد و ستارهی اقبالش خیلی زود در آسمان بازار فناوری به خاموشی گرایید.
نکتهی جالب این که پس از این اتفاقات، مدیران شرکت GT، اپل و زیادهخواهیهای مدیران این شرکت را عاملی برای ورشکستگی خود میدانستند و اپلیها نیز مسؤولیت کامل این اتفاق را به گردن مدیران GT و سوءمدیرتشان میانداختند. بهرحال، احتمالاً تنها برندهی این وقایع، کارخانهی Gorilla Glass باشد که با فروپاشی GT برای خودش در بازار تولید صفحهی نمایش برای گوشیهای همراه یکهتازی میکند.